Tekijänä Julkaistu: tammikuu 17, 2020Luokat: NewsTunnisteet:

Kangassuodatin on tekninen termi sille, mitä yleisesti kutsutaan baghouseksi tai pölynkerääjäksi. Kangassuodatin on ilmansaasteiden hallintalaite, joka poistaa hiukkaset prosessikaasuvirrasta ennen kuin ne pääsevät ilmakehään.

Pölyä sisältävät kaasut joutuvat kosketuksiin pussikammion sisällä olevien suodatinpussien kanssa. Kangassuodattimen tyypistä riippuen pölyä joutuu kosketuksiin suodatinpussin kanssa ja kerääntyy joko pussin sisä- tai ulkopuolelle.

Kangassuodattimien tyypit

On olemassa monenlaisia "pölynkerääjiä" ja termejä käytetään kuivatekniikoille, jotka keräävät hiukkasia kaasuvirrasta. Näitä termejä ovat: Pulse-Jet Dust Collector System (voi olla kangassuodatin), Reverse Air Baghouse, Cyclone, Cartridge Collector tai Shaker Collectors. Tässä esityksessä keskitymme kuitenkin kangassuodattimiin.

Kangassuodattimia on useita tyyppejä, mutta niillä kaikilla on muutamia yhteisiä kohteita:

  • Likainen ilmansyöttö
  • Puhdas ilmasäiliö
  • Tubesheet (pitää pussit paikoillaan)
  • Suodatinmateriaalit tai pussit
  • Suppilo tai aukko pölyn keräämiseksi
  • Puhdistusjärjestelmä

Laaja tutkimus ja kehitys

Vuonna 1947 Dustex (nykyään LDX Solutions) aloitti korkeatehoisten syklonien suunnittelun ja suunnittelun vastauksena elintarviketeollisuuden tarpeeseen kerätä tuotteita. Sen jälkeen suunnittelu ja suunnittelu ovat kehittyneet, ja markkinoilla on erilaisia keräyslaitteita erilaisiin sovelluksiin. Nykyään Dustex®-tuotteisiin kuuluu monenlaisia suunnittelemiamme ja valmistettuja pölynkerääjiä ja kangassuodattimia.

Kangassuodattimien tyypit

”Kangassuodattimissa” tai pussihuoneissa suurin ero suunnittelussa on se, miten suodatinpussit puhdistetaan.

Pulse-Jet kangassuodatin

Pulssisuihkukangassuodattimella pussit tuetaan metallihäkkeillä ja ne riippuvat kangassuodattimen päällä olevasta putkiarkista. Prosessi on sellainen, että kun likainen ilma tulee kangassuodattimeen, pöly/hiukkaset kerääntyvät pussien ulkopuolelle, kun ilma kulkee ulkopuolelta sisälle; pölykakun rakentaminen. Nyt puhdas ilma poistuu sitten kangassuodattimesta. Sykkivä tai lyhyt paineilmapurkaus puhdistaa pölypussit säännöllisin väliajoin; intervallit voidaan määrittää järjestelmän paine-eron tai ajan perusteella. Puhdistus voi olla online-tilassa, mikä tarkoittaa, että tämä tapahtuu, kun kangassuodatin on vielä toiminnassa, tai offline-tilassa, mikä tarkoittaa, että osastossa ei enää virtaa prosessiilmaa puhdistusjakson aikana.

Käänteiset Air Baghouses

Käänteinen ilmatyynypesä puhdistaa pienemmällä paineella kuin pulssisuihkupussihuone. Paineilman käyttämisen sijaan puhdistusilmaa tuottaa matalapaineinen/suuren äänenvoimakkuuden tuuletin, joka puhaltaa käänteisilmaa puhtaan ilman syöttötilaan pölyn poistamiseksi. Peruutusturvatyynyhuoneet puhdistetaan yleensä offline-tilassa.

Käänteinen ilmakangassuodatin kerää pölyä pussien sisäpuolelle (toisin kuin suodatinpussien ulkopinta, joka näkyy pulssisuihkuyksiköissä). Mikään häkki ei tue pusseja, joten pölykakku katkaisee likaisen ilman sisäänvirtauksen ja käyttää puhtaan ilman käänteistä virtausta pölyn poistamiseen. Pussit romahtavat osittain ja poistavat pölyn.

Aiemmin argumentti käänteisten ilmatyynyhuoneiden puolesta pulssisuihkupussihuoneen sijaan oli se, että korkea paine ja paineilma johtivat korkeampiin käyttökustannuksiin pulssisuihkukangassuodattimen kanssa. Jos se on suunniteltu oikein käyttöösi, tämä hinta voidaan kuitenkin pitää kurissa. Tuulettimen väärä mitoitus peruutusilmatyynykammioon voi olla yhtä kallista käyttökuluista.

Shaker Baghouses

Shaker baghouse -pussit roikkuvat yleensä yksikön yläosasta ja kiinnittyvät alaosassa olevaan putkilevyyn. Puhdistusprosessi ravistelee pusseja mekaanisesti. Yleensä likainen ilma tulee pussihuoneeseen pohjasta ja vedetään pussien sisäpuolen läpi, missä pöly kerääntyy. Puhdistusprosessi on offline-tilassa, mikä tarkoittaa, että järjestelmä on sammutettava, jotta ravistin voi poistaa pölyn.

Yhteenvetona

Huomautus: Toimintasi prosessiolosuhteet vastaavan järjestelmän suunnittelussa on tiedettä. On tärkeää harkita huolellisesti kokenutta ja menestyvää toimittajaa, jolla on pitkä käyttöhistoria. Oikean kokoinen kangassuodatin ja oikein määrätyt suodatinmateriaalit tai -pussit voivat tarjota sinulle tehokkaan suodatusjärjestelmän ja pitkän pussin käyttöiän.

Nykyään kangassuodatintekniikkaa määrätään usein osaksi ratkaisua laitoksen prosessiin, jonka prosessissa ei ole vain hiukkasia, vaan myös NOx, SOx, elohopea tai jokin muu kaasusaaste.

Olemme valmiina auttamaan sinua selvittämään toimintasi tarpeet, ota meihin yhteyttä.