Tekijänä Julkaistu: lokakuu 24, 2019Luokat: News

Regeneratiiviset lämpöhapettimet

Regeneratiiviset lämpöhapettimet (RTO) ovat laajalti hyväksyttyjä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) ja vaarallisten ilman epäpuhtauksien (HAP) päästöjen hallintaan. Vuosien kokemus tästä tekniikasta on osoittanut, että RTO:t voivat toimia erittäin luotettavasti ja tehdä erinomaista työtä VOC-yhdisteiden tuhoamisessa; jopa 99%:n tehokkuus ei ole harvinaista.

Vaikka RTO:t ovat jopa 95% tehokkaita energiankulutuksessa, polttoaineen hinta on tämän päivän markkinoilla suuri huolenaihe. Esimerkiksi jopa 95%:n lämpöteholla päästövirran lämpötilan nousu sen kulkiessa RTO:n läpi on noin 75 ºF. Nykyisillä maakaasun hintatasoilla $3–$4 per MM BTU, 50 000 scfm:n lähde voisi maksaa jopa $250 000 vuodessa lisäpolttoaineen toimittamisesta.

Yksi tapa vähentää tätä energiataakkaa on käyttää katalyyttiä regeneratiivisessa hapetusprosessissa. Katalyytit toimivat sallimalla kemiallisten reaktioiden edetä alemmissa lämpötiloissa. Siten regeneratiivinen hapetin voi toimia paljon alhaisemmassa lämpötilassa ja samalla säästää polttoainetta.

Suuri kysymys on, kuinka päätät, onko katalyyttinen toiminta sopiva päästöjenhallintasovellukseesi? Milloin katalyyttinen toiminta on järkevää ja mitä sudenkuoppia tulisi välttää? LDX Solutions hahmottelee tärkeät tekijät, jotka on otettava huomioon arvioitaessa tätä taloudellisesti houkuttelevaa vaihtoehtoa. Ota meihin yhteyttä oppia lisää.